„Minden nyugalommal kezdődik. Mert, ha nem a nyugalommal kezded, akkor félelemben élsz, jön az aggódás, a szorongás, stb. A félelem, az aggódás, a szorongás az halálba vezet. Ez szellemi halált okoz, érzelmi halált, kapcsolati halált és fizikai halált is, betegségeket, stb. Amikor ebben az állapotban vagy, akkor a problémákat nézed, ha pedig a problémákat látod, akkor a saját erőlködéseddel, saját erőfeszítéseiddel próbálod meg megoldani a helyzetet. Ilyenkor minden negatív irányba változik. Küszködsz, szorongsz, aggódsz, kételyeid vannak, stb., majd, mikor már nagyon nem sikerül, feladod és dühös leszel Istenre, mert nem segített és elveszted a hitedet is.
(…)
… amikor tudod, hogy ki vagy Krisztusban. Ott valóban nyugodt vagy. Ha megnyugszol, akkor már nem a saját erőfeszítésedben bízol, ha pedig nem a saját erőfeszítésedben bízol, akkor a hitetlenséget és a kételyt is elpusztítottad.
(…) …tudod, hogy szeretett vagy és ez nemcsak egy üres frázis lesz a számodra, nemcsak egy kifejezés, hanem valóban meg is éled. A teljes szeretet pedig kiűzi a félelmet. Isten pedig maga a szeretet.
(…)
Ahhoz, hogy megváltozzon az életed, ezt a nyugalmat kell megértened, ebbe a nyugalomba kell bemenned. Ez pedig csak hit által lehetséges és úgy, ha tudod, hogy ki vagy.”

(Forrás: Ronyka – https://ronyka-bolcsessegremeny.hu )

Vélemény, hozzászólás?